Quantcast
Παπαδημούλης: Γάγγραινα η φορολογική απάτη - Χάνουμε 150 δισ. ευρώ ετησίως - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Γάγγραινα η φορολογική απάτη – Χάνουμε 150 δισ. ευρώ ετησίως

δημοσιεύτηκε:

«Η φορολογική απάτη στον τομέα του ΦΠΑ είναι κυριολεκτικά μια γάγγραινα», καθώς «χάνουμε περίπου 150 δισ. ευρώ το χρόνο», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη συζήτηση για την τροποποίηση της οδηγίας, που αφορά στην εναρμόνιση και απλούστευση ορισμένων κανόνων στο σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας και τη θέσπιση του οριστικού συστήματος για τη φορολόγηση των συναλλαγών μεταξύ κρατών-μελών, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι τα μέτρα που προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκλίνουν με τα μέτρα της Κομισιόν και οδηγούν σε εναρμόνιση, απλούστευση και περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία.

Πρόσθεσε δε, ότι με ενίσχυση της διαφάνειας και με ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών, εξασφαλίζονται έσοδα 45 δισ. ετησίως και μειώνεται το κόστος για τις επιχειρήσεις κατά 1 δισ. ετησίως.

«Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε ότι «ο λόγος που δεν προχωράμε είναι ότι σε αυτό στο οποίο συγκλίνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, αρνείται να το προχωρήσει το Συμβούλιο, γιατί μερικά κράτη-μέλη βάζουν φρένο σε αυτή την προσπάθεια».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.