Quantcast
Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για τα POS - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για τα POS

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για τα POS. όπως  γνωστοποίησε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Σύμφωνα με τον υπουργό,  από την  1η Ιανουαρίου θα έχουμε το πρόγραμμα επιδότησης POS. Είπε ακόμα ότι «στο πρώτο τετράμηνο θα πρέπει να έχουν όλοι τα POS».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε γιατί είναι αποκλεισμένες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον δανεισμό, από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. « Υπάρχει στο δημόσιο διάλογο αυτό σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης. Ήθελα να σας πως το εξής: Ότι έχουμε δύο μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα το ΕΣΠΑ 26 δισ. ευρώ και το Ταμείο Ανάκαμψης 26 δισ. ευρώ … δηλαδή 62 δισ. ευρώ στο σύνολο. Τα 26 δισ. ευρώ απευθύνονται μόνο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και αυτά «απαγορεύεται να πάνε σε μεγάλες επιχειρήσεις».

Ο υπουργός μίλησε και για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα για τις επιχειρήσεις. «Το ΕΣΠΑ είναι για όλες  τις επιχειρήσεις. Ξεκινάμε 2 προγράμματα τώρα: το ένα είναι για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Θέλουμε να διευρύνουμε τη περίμετρο των επιχειρήσεων. Νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι αυτές που είτε ιδρύονται τώρα είτε δεν έχουν κλείσει μια χρήση. Το άλλο πολύ καλό πρόγραμμα αφορά τα τουριστικά καταλύματα και αυτό σε 15 ημέρες θα είναι στον αέρα». « Και ένα άλλο πρόγραμμα θα είναι για την γενική επιχειρηματικότητα»,  συμπλήρωσε. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.