Quantcast
Παπαθανάσης: Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης - BINTEO - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Νέα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης που σχετίζονται με τον εποχικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους εξετάζει εν μέσω πανδημίας το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, “σαφώς το υπουργείο Ανάπτυξης μελετά
μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν σχέση και με τη λειτουργία τους, με την εποχική λειτουργία δηλαδή και θα δούμε και μέτρα στήριξης στο κομμάτι της
εστίασης”.
Ο ΝίκοςΠαπαθανάσης σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, που θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την “παράταση” της λειτουργίας υπαίθρων χώρων και ενδεικτικά αναφέρθηκαν τα υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης.
Σε ερώτηση για το βοήθημα των 534 ευρώ σε εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι ” υπάρχουν κάποιες λίγες περιπτώσεις που δεν έχουν δοθεί τα 534 ευρώ σε δικαιούχους. Αυτό το αντιμετωπίζουμε και θα δοθούν τα χρήματα σε όσους τα δικαιούνται”.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής, σημείωσε ότι υπάρχει ένας αλγόριθμος που κάνει την διαχείριση των χρημάτων και πως δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση για το ύψος του ποσού που λαμβάνει κάθε επιχείρηση.
Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.