Quantcast
Παπαθανάσης: Πώς θα ξεπεράσουν τα 36 δισεκατομμύρια τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης - Τι είπε για τα ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Πώς θα ξεπεράσουν τα 36 δισεκατομμύρια τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης – Τι είπε για τα ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

«Η χώρα αντιμετωπίζει  πρωτόγνωρα καιρικά  φαινόμενα, ενώ ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αποτελεί ευρωπαϊκό φαινόμενο. Ωστόσο η Ελλάδα είχε τον τέταρτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Παρόλα αυτά η στήριξη των πολιτών θα συνεχιστεί, ενώ η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης φτάνει πλέον 30,5 δισεκατομμύρια και αναμένεται  να αυξηθούν κατά 5,8 δισεκατομμύρια αν η Κομισιόν εγκρίνει την πρόταση για την αναθεώρηση του Σχεδίου Ανάκαμψης που κατέθεσε πρόσφατα η χώρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Παπαθανάσης σημειώνει ότι η χώρα κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και αυτό επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα της αναπτυξιακής δυναμικής που έχει η οικονομία. Επίσης υποστήριξε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7,1% σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμα ότι στο δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης  από τα 508 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί τα 22 δάνεια έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και από αυτά τα 103 αφορούν πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ερωτηθείς για τα προγράμματα ΕΣΠΑ είπε  το πρόγραμμα 2021-2027 προβλέπει την ενίσχυση  νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ  που έρχονται να προστεθούν σε αυτά του Ταμείου Ανάκαμψης και θα υλοποιηθούν και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο κ. Παπαθανάσης πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι προσκλήσεις  προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και κοινωνική συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027 που αφορούν την εκπαίδευση, την δια βίου μάθηση, την γυναικεία επιχειρηματικότητα  και την καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, καθώς και την προώθηση της ενεργού ένταξης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.