Quantcast
Παπαθανάσης: Προ των πυλών η πλατφόρμα για την online παρακολούθηση των στρατηγικών επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Προ των πυλών η πλατφόρμα για την online παρακολούθηση των στρατηγικών επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

Στη φάση της δημιουργίας βρίσκεται η πλατφόρμα για τη λειτουργία ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος που παρέχει τη δυνατότητα της online παρακολούθησης της πορείας των στρατηγικών επενδύσεων.

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας ικανοποιεί τις ανάγκες παρακολούθησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών σε όλο τον κύκλο ζωής του κάθε στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου.
Θα υποστηρίζει την παρακολούθηση των στρατηγικών επενδύσεων από το στάδιο κατά το οποίο ο εισηγητικός φάκελος του επενδυτικού σχεδίου κατατίθεται στη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ για την έκδοση απόφασης ένταξης από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), έως και την ολοκλήρωση της εκάστοτε στρατηγικής επένδυσης και την παρακολούθηση τυχόν μακροχρόνιων υποχρεώσεών της.

Επιπλέον, το πληροφοριακό σύστημα θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και ενημέρωσης για την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου και θα διαλειτουργεί με Πληροφοριακά Συστήματα άλλων φορέων προκειμένου να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες πληροφορίες με ταχύτητα. «Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα διασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις που θωρακίζουν τη διαφάνεια και μειώνουν τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες» σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.