Quantcast
Παπαθανάσης: Υπό αναμόρφωση το σύστημα των sms - Τι θα ισχύει για την εστίαση και τις μετακινήσεις - enikonomia.gr
share

Παπαθανάσης: Υπό αναμόρφωση το σύστημα των sms – Τι θα ισχύει για την εστίαση και τις μετακινήσεις

δημοσιεύτηκε:

“Δεν χρειάζεται sms για την εστίαση τη Δευτέρα 3 Μάιου” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως επεσήμανε «δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση, αυτό έχει ανακοινωθεί» και είπε σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 11 μ.μ. ότι, «11είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Επομένως από τις 11μμ και μετά μόνο οι εργαζόμενοι της εστίασης μπορούν να κυκλοφορούν με το κατάλληλο χαρτί». Και συνέχισε λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν φτάσει στα σπίτια τους στις 11μμ.
Σε ερώτηση εάν στην εστίαση που ανοίγει τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ είπε ότι ένα θέμα συζήτησης σημερινό με την Επιτροπή «είναι να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος αυτών που θα λειτουργήσουν και πώς θα λειτουργήσουν την Δευτέρα. Επομένως για να μην προκαταλάβουμε τις αποφάσεις των ειδικών θα πρέπει να περιμένουμε». «Θα οριστικοποιηθούν οι ΚΑΔ σήμερα και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις , ας περιμένουμε,στο τέλος της ημέρας θα υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις », επανέλαβε.
Για τα sms
Όσον αφορά στο θέμα των sms είπε τα εξής «είναι όλο το σύστημα υπό μία αναμόρφωση και εδώ θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις », και πρόσθεσε ότι «στο τέλος της ημέρας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, « θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο τη Δευτέρα το πώς θα λειτουργήσουμε».
Για το λιανεμπόριο
Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο την επόμενη εβδομάδα να είναι ελεύθερες οι μετακινήσεις για το λιανεμπόριο και χωρίς sms απάντησε « θα πρέπει να περιμένουμε» και είπε ότι « είναι υπό αναμόρφωση όλο το σύστημα των sms,θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου αποφασιστεί το πώς θα λειτουργήσουν τα sms, δεν μπορώ εγώ να σας πω αυτή τη στιγμή » .
Για την απελευθέρωση των μετακινήσεων
Ερωτηθείς αν με το άνοιγμα του τουρισμού θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μετακινήσεων, είπε να «δούμε» την ερχόμενη εβδομάδα που είναι «ένα βήμα». «Είναι μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει η Ελλάδα ότι είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση του κορονοϊού», κατέληξε.
Για τα γυμναστήρια
Μεταξύ άλλων μίλησε και για το άνοιγμα των γυμναστηρίων. Όπως είπε « θα πρέπει να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση για να δούμε τον βηματισμό και το θέμα της διασποράς. Νομίζω ότι τα βήματα που γίνονται είναι πολύ προσεκτικά, οι σχετικές ανακοινώσεις και ο,τιδήποτε έχει σχέση με περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να αναμένουμε να αποφασιστεί καταρχάς από τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι προφανώς αυτήν τη στιγμή έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στο άνοιγμα της Δευτέρας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.