Quantcast
Παραπλανητικές εκπτώσεις: Θα μειωθούν τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις; Η απάντηση Σκρέκα - enikonomia.gr
share

Παραπλανητικές εκπτώσεις: Θα μειωθούν τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις; Η απάντηση Σκρέκα

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα μειωθούν τα ποσά των προστίμων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις με το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης  με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ  ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας

«Δεν αλλάζει τίποτα… υπάρχουν και μικρά μαγαζιά. Πρόστιμο μέχρι 3 εκατ. ευρώ μπορούμε να επιβάλλουμε για παραπλανητικές εκπτώσεις. Θα δείτε και το επόμενο διάστημα εφόσον διαπιστώνουμε παραβάσεις να επιβάλλονται πρόστιμα» απάντησε και διευκρίνισε πως εκείνο το οποίο αλλάζει «είναι το ελάχιστο ποσό των προστίμων. Γιατί σε ένα μικρό μαγαζί-σε ένα γειτονικό που θα διαπιστώσουμε παράβαση δεν μπορούμε να βάλουμε 20 χιλιάδες ευρώ ελάχιστο πρόστιμο που έλεγε η προηγούμενη διάταξη γιατί θα το κλείσουμε. Και βάζουμε σε ένα πολύ μικρό μαγαζί 5 χιλιάδες ευρώ ελάχιστο πρόστιμο, αλλά 2% επί του τζίρου» .

Για τον δείκτη τιμών καταναλωτή

Και σχολίασε τα στοιχεία της εφημερίδας “Καθημερινή για τον δείκτη τιμών καταναλωτή. «Την περίοδο 2019 -Απριλίου 2024, δηλαδή τα τελευταία 5 χρόνια  ο δείκτης τιμών καταναλωτή  αυξήθηκε 16,5% στην Ελλάδα  έναντι 23% στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας “Καθημερινή” που ασκεί κριτική που εγώ όμως δεν συμφωνώ. Θα σας πω τι συμβαίνει πραγματικά; Δηλαδή στην Ελλάδα αυξήθηκε ο δείκτης αυτός αλλά κατά 30% λιγότερο από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για αυτούς που λένε ότι αυτό  είναι δήθεν ένα ελληνικό φαινόμενο και ότι Ευρώπη δεν έχει πρόβλημα ακρίβειας .Αυτό δείχνει πως φυσικά και υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας στην Ελλάδα, φυσικά και ταλαιπωρούνται τα νοικοκυριά και δυσκολεύονται. Γι’ αυτό και εμείς προσπαθούμε με μέτρα να τα βοηθήσουμε αλλά το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι δυστυχώς αντίστοιχο με την Ελλάδα και μεγαλύτερο »  είπε.

Αναφορικά με τους ελέγχους σε επιχειρήσεις για τον έλεγχο της αισχροκέρδειας ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «γίνονται έλεγχοι, υπάρχουν ευρήματα και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παραβάσεις θα επιβληθούν πρόστιμα, γιατί ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά». Καταλήγοντας ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι στόχος είναι να έχουμε μια υγιή ελληνική βιομηχανία με τις επιχειρήσεις να περιορίσουν το περιθώριο κέρδους στα όρια τα οποία επιβάλλει ο νόμος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.