Quantcast
Παρασκευόπουλος: Ελαφρύτερες από τις τωρινές οι ποινές του νομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή - enikonomia.gr
share

Παρασκευόπουλος: Ελαφρύτερες από τις τωρινές οι ποινές του νομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή

δημοσιεύτηκε:

«Σχετικώς ελαφρύτερες από τις ισχύουσες χαρακτήρισε τις ποινές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «με το περιεχόμενο αυτό το νομοσχέδιο, σχετικώς ελαφρύτερο από την νομοθεσία που υπήρχε ως τώρα, βοηθά την εφαρμογή των ποινικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ξεκαθάρισε δε, ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται «δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση, αλλά απηχεί την βούληση της κυβέρνησης για την καταπόλεμηση της φοροδιαφυγής».

Οι άξονες του νομοσχεδίου είναι α) ο προσδιορισμός των ποσών πέρα από τα οποία έχουμε κακούργημα ή πλημμέλημα και β) η περιγραφή των εγκλημάτων «ώστε ο πολίτης να ξέρει πότε κάνει κάτι που τον οδηγεί στη φυλακή».

Αναφερόμενος στον προσδιορισμό των ποσών ο Ν. Παρασκευόπουλος επεσήμανε ότι «είναι ελαφρώς υψηλότερα τα ποσά, που σημαίνει ότι τιμωρούνται οι μεγαλοφειλέτες, ενώ οι άλλοι τιμωρούνται και πάλι, αλλά με διοικητικές κυρώσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.