Quantcast
Παρασκευόπουλος: Έρχονται νέες ρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής - enikonomia.gr
share

Παρασκευόπουλος: Έρχονται νέες ρυθμίσεις κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής

δημοσιεύτηκε:

Τις ρυθμίσεις που θα προωθηθούν για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής παρουσίασε ο Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προανήγγειλε πως θα προχωρήσουν ουσιαστικές και δικονομικές ρυθμίσεις κατά των δύο παραπάνω «πληγών», αλλά και ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη με εξορθολογισμό των τελών και παραβόλων ώστε να διευκολύνονται οι αδύνατοι.

Επίσης θα προχωρήσει η αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων, η αναμόρφωση του οργανωτικού πλαισίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών, μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της διοικητικής δικαιοσύνης, όπως η θεσμοθέτηση συστήματος συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών. Προβλέπονται και μεταρρυθμίσεις στον Κώδικα περί δικηγόρων, με συμμετοχή των αρμοδίων στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και άλλα συναφή.

Επίσης θα συνεχιστούν τα έργα τα οποία, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενισχύουν τις υποδομές της δικαιοσύνης όπως η ηλεκτρονική διασύνδεση των υπηρεσιών της. Ταυτόχρονα εκκρεμεί η ενσωμάτωση αριθμού ευρωπαϊκών οδηγιών που πρέπει να προχωρήσουν γιατί για ορισμένες από αυτές υπάρχουν πρόστιμα για καθυστερήσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.