Quantcast
Παράταση για την υποβολή ΑΠΔ ζητούν οι φοροτεχνικοί - enikonomia.gr
share

Παράταση για την υποβολή ΑΠΔ ζητούν οι φοροτεχνικοί

δημοσιεύτηκε:

Με επιστολή προς τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο οι φοροτεχνικοί ζητούν να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή ΑΠΔ έως τις 13 Απριλίου.



Όπως αναφέρουν “από την αρχή του έτους που έχει εφαρμογή ο ΕΦΚΑ, αναμένουμε τις εφαρμοστικές εγκυκλίους για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και την χωρίς αγωνία εργασία των συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών.

Αποτέλεσμα της καθυστέρησης της έκδοσης των εγκυκλίων ήταν η παράταση υποβολής των ΑΠΔ και αντίστοιχα των πληρωμών.

Με ημερομηνία 28/3/2017 εκδόθηκε η εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 17/2017 «Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) προσώπων, που παρέχουν υπηρεσία με σύμβαση από την οποία προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών – Δ.Π.Υ.», καθώς επίσης και η Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 18/2017 Ένταξη στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) των Μισθωτών του τ. Ε.Τ.Α.Α. – Τομέας Τ.Σ.Α.Υ. – Απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Η δυνατότητα απογραφής των εργοδοτών στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, η υποβολή συμφωνητικών ηλεκτρονικά, η προσαρμογή των προγραμμάτων μισθοδοσίας με τα σημερινά ζητούμενα, η σύνταξη και η υποβολή των ΑΠΔ για τον μήνα Ιανουάριο, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει σε δύο ημέρες.

Λόγω των ανωτέρω αναφερομένων, αιτούμαστε τη λήψη απόφασης για παράταση του χρόνου υποβολής ΑΠΔ καθώς και της πληρωμής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για τις υπόχρεες επιχειρήσεις έως τις 13/4/2017″.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.