Quantcast
Πατέλης στον Realfm 97,8: Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει πτωτική τάση - Τι είπε για το επίδομα Πάσχα - enikonomia.gr
share

Πατέλης στον Realfm 97,8: Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει πτωτική τάση – Τι είπε για το επίδομα Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχει πτωτική τάση» δήλωσε ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είμαι αισιόδοξος ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση και ο στόχος είναι επιτεύξιμος» συμπλήρωσε ο κ. Πατέλης και πρόσθεσε ότι η ακρίβεια είναι σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον κόσμο.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα ο κ. Πατέλης τόνισε ότι «έχουμε μια σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα, κυρίως όμως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις  και λιγότερο στις ΜμΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πιο μελανό σημείο είναι ότι δεν στηρίζονται επαρκώς τα νοικοκυριά». Όπως είπε σχετικά με τις χρεώσεις, «το θέμα των χρεώσεων  το κοιτάμε συνεχώς. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία με το ΥΠΟΙΚ για μείωση των χρεώσεων ειδικά σε μικρές συναλλαγές».

Συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται περισσότερο ανταγωνισμό το τραπεζικό σύστημα».

Σε ερώτηση για την ανάπτυξη, ο κ. Πατέλης απάντησε: «Η ανάπτυξη το 2023 έφτασε στο 2%. Είναι 5πλάσια της ευρωπαϊκής, όμως, ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών μας που ήταν στο 2,4%. Σε κάποιο βαθμό πρέπει να περιμένουμε και τις αναθεωρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ. Ως προς το επίδομα Πάσχα, ο κ. Χατζηδάκης έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για αυτό, ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει τέτοιο επίδομα. Ωστόσο η προσπάθεια της κυβέρνησης στήριξης των χαμηλών εισοδημάτων συνεχίζεται».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.