Quantcast
Πάτρα: Δύο διαταγές απαγόρευσης διακοπής ρεύματος, αν δεν καταβάλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής - enikonomia.gr
share

Πάτρα: Δύο διαταγές απαγόρευσης διακοπής ρεύματος, αν δεν καταβάλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής

δημοσιεύτηκε:

Δύο διαταγές απαγόρευσης διακοπής ρεύματος εκδόθηκαν από δικαστήριο στην Πάτρα, αν δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του the best.gr, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών εξέδωσε προσωρινή διαταγή για απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, όταν δεν καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στην πολυσυζητημένη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Οι αιτήσεις ήταν κατά της ΔΕΗ και ενός ακόμα παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος. Οι εντολείς του δικηγόρου που έκανε την προσφυγή, είχαν ως αίτημα την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι εντολείς του δικηγόρου, εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο διέταξε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων, υπό τον όρο, ότι οι εντολείς θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, διαδικασία που ακολουθήθηκε. Μέχρι τότε οι εντολείς του δικηγόρου προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα, αλλά πληρώνουν τις άλλες χρεώσεις.

Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη κατά την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.