Quantcast
Πειραιώς: Από σήμερα η άσκηση swap ομολόγων - enikonomia.gr
share

Πειραιώς: Από σήμερα η άσκηση swap ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα  και για πέντε εργάσιμες μέρες θα μπορούν οι κάτοχοι ομολόγων της Τράπεζας Πειραιώςνα προχωρήσουν τη διαδικασία ανταλλαγής των τίτλων τους με μετοχές ή μετρητά.

Σημειώνεται ότι το swap που πρότεινε η τράπεζα είχε γίνει αποδεκτό από κατόχους τίτλων ύψους 592 εκατ. ευρώ.

Το swap αφορά στους εγγυημένους προνομιούχους άνευ δικαιώματος ψήφου άνευ δικαιώματος σωρευτικού μερίσματος κυμαινόμενου επιτοκίου τίτλους Σειράς Α συνολικής αξίας €200.000.000 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Capital Limited (XS0204397425), τους μειωμένης εξασφάλισης εξαγοράσιμους, κλιμακωτής απόδοσης κυμαινόμενου επιτοκίου τίτλους, λήξης 2016 συνολικής αξίας €400.000.000 που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Finance PLC (από κοινού με την Piraeus Group Capital Limited οι «Υφιστάμενοι Εκδότες» και έκαστος εξ αυτών ο «Υφιστάμενος Εκδότης») (XS0261785504) και τους τίτλους που εκδόθηκαν από την Piraeus Group Finance PLC συνολικής αξίας €500.000.000 5,00% λήξης Μαρτίου 2017 (XS1048577529).

Την 9η Νοεμβρίου η Πειραιώς εξέδωσε Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις συνολικής ονομαστικής αξίας € 592.693.000 σε εκείνους τους κατόχους των οποίων οι Υφιστάμενοι Τίτλοι έγιναν δεκτοί για ανταλλαγή από τον Προτείνοντα και σε εκείνους τους κατόχους των οποίων οι Υφιστάμενοι Τίτλοι υπόκειντο σε Υποχρεωτική Ανταλλαγή, όπως περιγράφεται περαιτέρω στις ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν από τον Προτείνοντα την 6η Νοεμβρίου 2015.

Οι Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα των Κατόχων Αποδείξεων να επιλέξουν, όπου αυτό επιτρέπεται, μεταξύ τριών επιλογών κατά τη διάρκεια της Περιόδου Άσκησης.

Οι τρεις επιλογές

Οι Κάτοχοι Αποδείξεων παραπέμπονται στην Περιγραφή των Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων για περαιτέρω πληροφόρηση αναφορικά με τις Επιλογές.

Τα παρακάτω παρέχονται ως μία συνοπτική περιγραφή (με την επιφύλαξη των πληρέστερων όρων, όπως αυτοί εκτίθενται στην Περιγραφή των Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων) του ανταλλάγματος που θα ληφθεί από τον Προτείνοντα κατόπιν της εξάσκησης της σχετικής Επιλογής:

Επιλογή 1: Αντάλλαγμα Σε Μετρητά

Επιλογή 2: Αντάλλαγμα Σε Μετοχές

Επιλογή 3: (μόνον για Μη-Επιτρεπόμενους Μετόχους) Ποσό Επαναπώλησης Σε Μετρητά

Η Τιμή επί τοις Μετρητοίς για τους σκοπούς υπολογισμού του Ανταλλάγματος Σε Μετρητά σύμφωνα με την Επιλογή 1 και ο Λόγος Μετοχής για τους σκοπούς υπολογισμού του Ανταλλάγματος Σε Μετοχές σύμφωνα με την Επιλογή 2 και/ή (μόνον για την περίπτωση των Μη-Επιτρεπόμενων Μετόχων) ο αριθμός των Κοινών Μετοχών που θα πωληθούν σύμφωνα με την Επιλογή 3 εκτίθενται κατωτέρω:

 

 

Εναρξη περιόδου άσκησης

Οι Κάτοχοι Αποδείξεων ενημερώνονται δια της παρούσας ανακοίνωσης ότι η Περίοδος Άσκησης θα ξεκινήσει την 23η Νοεμβρίου 2015 και θα συνεχιστεί για περίοδο 5 Εργάσιμων Ημερών (όπου «Εργάσιμη Ημέρα» σημαίνει ημέρα, εξαιρουμένων Σαββάτου ή Κυριακής ή αργίας, κατά την οποία εμπορικές τράπεζες και αγορές συναλλάγματος λειτουργούν στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Τζέρσεϊ).

Συνακόλουθα, η Περίοδος Άσκησης αναμένεται να λήξει στις 5.00 μ.μ. (Ώρα Λονδίνου) την 27η Νοεμβρίου 2015.

Η Τιμή Μετοχής είναι € 0,30 ανά Κοινή Μετοχή.

Εάν, μετά το πέρας της Περιόδου Άσκησης, ένας Κάτοχος Αποδείξεων δεν έχει ασκήσει την Επιλογή 1, 2 ή 3, η σχετική Μη Μεταβιβάσιμη Απόδειξη θα μετατραπεί αυτόματα σε Αντάλλαγμα Σε Μετρητά, σύμφωνα με την Επιλογή 1.

Διαδικασίες αναφορικά με τον διακανονισμό και την παράδοση των κοινών μετοχών

Τα ακόλουθα αποτελούν περίληψη των διαθέσιμων επιλογών σχετικά με το διακανονισμό και την παράδοση του Ανταλλάγματος Σε Μετοχές κατά την Ημέρα Διακανονισμού των Μετοχών για εκείνους τους Κατόχους Τίτλων, οι οποίοι θα επιλέξουν την Επιλογή 2:

1. Διακανονισμός μέσω Euroclear και Clearsream, Λουξεμβούργο

Κάτοχος Αποδείξεων δύναται να επιλέξει την κατάθεση του Ανταλλάγματος Σε Μετοχές σε λογαριασμό του Ελληνικού Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) του θεματοφύλακα ή υπό-θεματοφύλακα της Euroclear ή της Clearstream, Λουξεμβούργου, για περαιτέρω πίστωση στον λογαριασμό τίτλων του Άμεσου Συμμετέχοντα στο σχετικό Σύστημα Εκκαθάρισης, στον οποίο πιστώνονται οι Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις του εν λόγω Κατόχου Τίτλων.

2. Διακανονισμός μέσω Σ.Α.Τ.

Κάτοχος Αποδείξεων δύναται να επιλέξει την κατάθεση του σχετικού Ανταλλάγματος Σε Μετοχές απευθείας στο λογαριασμό Σ.Α.Τ. του εν λόγω Κατόχου Τίτλων (Άμεσος Διακανονισμός). Ο Προτείνων θα ενεργεί ως υπεύθυνος διακανονισμού μετοχών για εκείνους τους Κατόχους Τίτλων που επιλέγουν αυτήν την επιλογή διακανονισμού.

Διαδικασία για τον προσδιορισμό Οδηγιών Διακανονισμού

Κάθε Κάτοχος Αποδείξεων καλείται να προσδιορίσει (σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες των Συστημάτων Εκκαθάρισης και όπως περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση αναφορικά με τα Συστήματα Εκκαθάρισης) μία από τις ακόλουθες επιλογές:

1. Στην περίπτωση του διακανονισμού μέσω της Euroclear ή της Clearstream, Λουξεμβούργου, να λάβει το σχετικό Αντάλλαγμα Σε Μετοχές στο λογαριασμό τίτλων του Συστήματος Εκκαθάρισης του Άμεσου Συμμετέχοντα στον οποίο έχουν πιστωθεί οι Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις, ή

2. Στην περίπτωση του διακανονισμού μέσω του Σ.Α.Τ., να παρέχει στον Άμεσο Συμμετέχοντα τις λεπτομέρειες της μερίδας και του λογαριασμού στο Σ.Α.Τ., στον οποίο θα πιστωθεί το σχετικό Αντάλλαγμα Σε Μετοχές, περιλαμβανομένων, στη σχετική ειδοποίηση περί άσκησης των Επιλογών, των κάτωθι υποχρεωτικών πληροφοριών:

– Όνομα Δικαιούχου,
– Κωδικός Χώρας,
– Ταξινόμηση Επενδυτή,
– Μερίδα Επενδυτή Σ.Α.Τ.,
– Ψηφίο Ελέγχου Μερίδας Επενδυτή Σ.Α.Τ.,
– Αριθμός Ατομικής Μερίδας Σ.Α.Τ.,
– Ψηφίο Ελέγχου Ατομικής Μερίδας Σ.Α.Τ.΄
– Κωδικός Χειριστή Σ.Α.Τ.,
– Επωνυμία Θεματοφύλακα,
– Υπεύθυνος Επικοινωνίας Θεματοφύλακα,
– Τηλέφωνο Θεματοφύλακα (περιλαμβανομένου κωδικού χώρας),
– Διεύθυνση e-mail Θεματοφύλακα,
– Αριθμός Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων για τις οποίες δόθηκε εντολή, και
– Αριθμός λογαριασμού τίτλων Άμεσου Συμμετέχοντα στην Euroclear/Clearstream.

Οι Άμεσοι Συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν ένα υπόδειγμα με τα στοιχεία μερίδας και λογαριασμού στο Σ.Α.Τ. (το «Υπόδειγμα Σ.Α.Τ.») για όλους τους Κατόχους Αποδείξεων που επιθυμούν να επιλέξουν τον Άμεσο Διακανονισμό και να επιστρέψουν το συγκεκριμένο Υπόδειγμα Σ.Α.Τ. στον Προτείνοντα (βλ. κατωτέρω για λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή) το αργότερο στις 3.00 μμ. (Ώρα Λονδίνου) της εργάσιμης ημέρας που έπεται της τελευταίας ημέρας της Περιόδου Ανταλλαγής.

Υποδείγματα Σ.Α.Τ. μπορούν να παραληφθούν και να ληφθούν ηλεκτρονικά από Άμεσους Συμμετέχοντες από την Euroclear/Clearstream και από τις ιστοσελίδες του Εκπροσώπου Ανταλλαγής, και θα πρέπει να αποσταλούν στον Προτείνοντα, χρησιμοποιώντας τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση E-mail:

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.