Quantcast
Πενταετή ομόλογα: Στο 7,51% μειώθηκε η απόδοση τους - Χαμηλότερα από των 10ετών - enikonomia.gr
share

Πενταετή ομόλογα: Στο 7,51% μειώθηκε η απόδοση τους – Χαμηλότερα από των 10ετών

δημοσιεύτηκε:

Η καμπύλη των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων παρουσιάζει ενδείξεις επιστροφής στην κανονικότητα, σημειώνει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η απόδοση των 5ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου (που εκδόθηκαν πέρυσι και λήγουν το 2019) υποχώρησε σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνη των 10ετών τίτλων  – στο 7,51% έναντι 7,59%, αντίστοιχα – καθώς αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν σήμερα ότι μπορεί να εγκριθεί την άλλη εβδομάδα η χορήγηση της υποδόσης των 2 δις. ευρώ στην Ελλάδα.  

Η απόδοση των τριετών ομολόγων, που λήγουν το 2017, διαμορφώθηκε στο 8,15%, δηλαδή είναι υψηλότερη σε σχέση με τους πιο μακροπρόθεσμους τίτλους του ελληνικού δημοσίου.

Μία αναστραμμένη καμπύλη – όπου οι αποδόσεις των πιο βραχυπρόθεσμων ομολόγων είναι υψηλότερες από εκείνες των πιο μακροπρόθεσμων – πιθανόν δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για μία βραχυπρόθεσμη χρεοκοπία απ’ ότι για τις μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές. Τον Ιούλιο, οι αποδόσεις των πιο βραχυπρόθεσμων ελληνικών τίτλων είχαν ξεπεράσει το 18%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.