Quantcast
Πιέζει η τρόικα για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσα στο 2015 - enikonomia.gr
share

Πιέζει η τρόικα για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσα στο 2015

δημοσιεύτηκε:

Ασφυχτική πίεση ασκεί η τρόικα προκειμένου να επιταχυνθούν οι  διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ εντός του 2015.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται να πιέζουν για την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς.

Σύμφωνα με  το EnergyPress οι δανειστές έχουν εκφράσει ανοιχτά τις ενστάσεις τους σε συγκεκριμένες πτυχές των μεταβατικών μέτρων τόσο σε σχέση με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ όσο και σε σχέση με τα νέα ΑΔΙ.

Η απάντηση που φέρονται να έχουν δώσει οι δανειστές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τα μεταβατικά μέτρα, είναι ότι είναι προτιμότερη η ταχύτερη δυνατή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αντί των μεταβατικών ρυθμίσεων, προκειμένου να ανοίξει η αγορά.

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ξεκινά από την πώληση του 66% της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς, του ΑΔΜΗΕ.

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα ακολουθήσει η πώληση της μικρής ΔΕΗ στην οποία θα εισφερθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της εταιρείας που θα περιλαμβάνει λιγνίτες, υδροηλεκτρικά, φυσικό αέριο, ορυχεία αλλά και πελατολόγιο στη λιανική και τελευταία θα είναι η πώληση του 17%.

Ωστόσο με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν ανακύψει δεν αποκλείεται να τρέξουν παράλληλα οι δύο τελευταίες διαδικασίες (μικρή ΔΕΗ, 17%). 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.