Quantcast
Π.Ι.Σ.: Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς - enikonomia.gr
share

Π.Ι.Σ.: Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς

δημοσιεύτηκε:

Για την καταβολή στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας τα ληξιπρόθεσμα, έως 31/12/2011, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ αγωνίζεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Το θέμα τέθηκε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, από τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ., Μιχαήλ Βλασταράκο, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά, καθώς με την πάροδο της πενταετίας υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, (τέλος του έτους παραγράφονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010).

Ο ΠΙΣ έχει κάνει αγωγή εμπρόθεσμα για απαίτηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπροθέσμων οφειλών. Η εκδίκαση της αγωγής η οποία ήταν για τις αρχές του Δεκεμβρίου αναβλήθηκε, λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

 

Ανανέωση συμβάσεων Ιατρών ΕΟΠΥΥ

 

Το Υπουργείο Υγείας καλείται να νομοθετήσει την παράταση των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έληξαν στις 30 Ιουνίου του 2015. Αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση, οι ιατροί δε θα πληρωθούν για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.