Quantcast
Πιτέλα: Δεν πιστεύω ότι η μοίρα μας πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

Πιτέλα: Δεν πιστεύω ότι η μοίρα μας πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Αιχμές κατά του ΔΝΤ άφησε ο Τζιάνι Πιτέλα ενώ εμφανίστηκε και υπέρ των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων.


«Το λέω ανοιχτά μπροστά στις κάμερες, η Ελλάδα είναι μια μεγάλη δημοκρατική χώρα και πρέπει να έχει το δικαίωμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και γι’ αυτό θα δώσουμε μάχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ είπε: «Δεν πιστεύω ότι η μοίρα μας πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το σπίτι μας».

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι δανειστές απάντησε:«Πρέπει να γίνει με τρόπο ξεκάθαρο που θα είναι υπέρ των πολιτών και πάνω από όλα υπέρ των αδύναμων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ακόμα μια φορά θα τα φορτωθούν στην πλάτη τους οι φτωχοί πολίτες». Εξέφρασε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την ευχή να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση για να ανασάνει η Ελλάδα και να επανεκκινηθεί ο οικονομικός τομέας» υπογράμμισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.