Quantcast
Πιτέλα: Ζήτησε τη συμμετοχή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος - enikonomia.gr
share

Πιτέλα: Ζήτησε τη συμμετοχή της Ευρωβουλής στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και από το κορυφαίο αυτό θεσμικό όργανο, έκανε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

O Πιτέλα δήλωσε στον διαδικτυακό τόπο EurActiv ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να μιλήσει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ, για το θέμα αυτό.

«Η νομική βάση ήδη υπάρχει. Είναι ζήτημα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών. Είναι ένας τρόπος να ξεπεράσουμε την τρόικα και τελικά να έχουμε το πιο αντιπροσωπευτικό σώμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα ασχοληθεί με το θέμα της ελληνικής κρίσης» δήλωσε ο Πιτέλα.

Σύμφωνα με το EurActiv.gr ο Μάρτιν Σουλτς βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κομισιόν για να βρεθεί το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα περιλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ζητήθηκε στις 19 Αυγούστου από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να καταστεί πιο διαφανής η διαδικασία.

Το θέμα συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Σουλτς είχε δηλώσει ότι το αίτημα του πρωθυπουργού βρήκε θετική ανταπόκριση, υπογραμμίζοντας πως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήδη από την προηγούμενη θητεία του το ΕΚ είχε τονίσει την ανάγκη να αποκτήσει ενεργό ρόλο στα προγράμματα διάσωσης των κρατών-μελών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.