Quantcast
Πιτσιόρλας: Τη Δευτέρα η καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ΟΛΠ - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Τη Δευτέρα η καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ΟΛΠ

δημοσιεύτηκε:

Τη Δευτέρα είναι η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ (Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς), δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην Wall Street Journal.

Για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στον διαγωνισμό, ο κ. Πιτσιόρλας είπε: «Κατανοούμε την απογοήτευση που προκλήθηκε από τις καθυστερήσεις, αλλά τώρα κινούμαστε με τη μέγιστη ταχύτητα».

Οι τρεις εταιρείες που αναμένεται να υποβάλλουν προσφορές είναι η κινεζική Cosco, η δανέζικη A.P. Moller-Maersk και η International Container Terminal Services που έχει έδρα τις Φιλιππίνες.

Ο διαγωνισμός προβλέπει την πώληση του 67,7% του ΟΛΠ. Το 51% θα δοθεί αμέσως στο νικητή αμέσως και το υπόλοιπο 16,7% θα δοθεί την επόμενη πενταετία, αφού θα έχουν γίνει οι αναγκαίες επενδύσεις υποδομών στο λιμάνι του Πειραιά.

Η πώληση μπορεί να αποφέρει περίπου 700 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας, στα οποία περιλαμβάνονται επενδύσεις ύψους 300 εκατ. ευρώ που ο νικητής πρέπει να υλοποιήσει την προσεχή πενταετία. Η χρηματιστηριακή αξία του ΟΛΠ ανέρχεται σε 357 εκατ. ευρώ.

«Η αλήθεια είναι ότι η Cosco έχει ήδη παρουσία στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι ο διαγωνισμός έχει σφραγισθεί», δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας: « Η αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει με ανοικτό και διαφανή τρόπο και ο νικητής θα είναι αυτός με την καλύτερη προσφορά».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.