Quantcast
Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει διασφαλισμένους πόρους ΕΣΠΑ - enikonomia.gr
share

Πλακιωτάκης: Η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει διασφαλισμένους πόρους ΕΣΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Την αδυναμία της κυβέρνησης να αξιοποιήσει ακόμη και τους διασφαλισμένους πόρους του ΕΣΠΑ τόνισε σε ομιλία του στο ΕΒΕΠ ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει και τους διασφαλισμένους πόρους που κερδίσαμε με σκληρή διαπραγμάτευση, ώστε να διατεθούν εμπροσθοβαρώς, δηλ. πριν την έγκριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων, πάνω από 750 εκατ. ευρώ, ακριβώς για να μη συμβεί αυτό που συνέβη» υποστήριξε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το 2015 θα έπρεπε να βρει τους άνεργους να επωφελούνται από στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης αλλά και αναβάθμισης των προσόντων τους, ώστε να κατευθυνθούν τελικά σε θέσεις απασχόλησης.

Η εποχή των επιδομάτων τελειώνει και πρέπει να τελειώσει. Εμείς, σε πολύ σύντομο χρόνο καταφέραμε να εισάγουμε μια νέα κουλτούρα στα προγράμματα απασχόλησης, που θα δημιουργούν συνθήκες μείωσης της ανεργίας και όχι στην παραγωγή επαγγελματιών ανέργων δίνοντας έμφαση στην πιστοποίηση των δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων, την προώθηση εξωστρεφών και δυναμικών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η Ναυτιλία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.