Quantcast
Play: Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο IPO ιδιωτικής εταιρείας στην Πολωνία - enikonomia.gr
share

Play: Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο IPO ιδιωτικής εταιρείας στην Πολωνία

δημοσιεύτηκε:

Το μεγαλύτερο IPO ιδιωτικής εταιρείας στην Πολωνία και μία από τις πέντε καλύτερες δημόσιες εγγραφές που έχουν καταγραφεί στην πολωνική αγορά, σημείωσε η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Play του ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού.

Το μεγαλύτερο IPO στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2015, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Η τιμή προσφοράς έκλεισε στα 36 πολωνικά ζλότι ανά μετοχή, (121,6 εκατ. μετοχές), ενώ η συνολική αξία της δημόσιας προσφοράς ανέρχεται στα 4.4 δισ. πολωνικά ζλότι, ( 1 δισ. ευρώ).

Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο CEO της εταιρίας Jørgen Bang-Jensen, τόνισε: “H Πολωνία αποδεικνύεται ότι είναι μία εξαιρετική χώρα όπου κάποιος μπορεί να δημιουργήσει μία επιχείρηση από την αρχή και να φτάσει να εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες. Με την είσοδό μας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας και ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους μας”.

Η πρώτη μέρα εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας αναμένεται ότι θα είναι η 27η Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την στιγμή που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία, πριν από 10 χρόνια, η Play έχει προσελκύσει 14,3 εκατομμύρια συνδρομητές προσφέροντας υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές και χρησιμοποιώντας διασημότητες στις διαφημιστικές της εκστρατείες.

H εταιρία ελέγχεται από την ελληνική Olympia Group του Πάνου Γερμανού και την ισλανδική Novator Partners.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.