Quantcast
Πλειστηριασμοί: Ποιοι θα γίνουν μετά τις 13 Μαΐου- Τι είπε ο Κουρμούσης για την προστασία Α’ Κατοικίας και το πρόγραμμα Γέφυρα 2 -ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πλειστηριασμοί: Ποιοι θα γίνουν μετά τις 13 Μαΐου- Τι είπε ο Κουρμούσης για την προστασία Α’ Κατοικίας και το πρόγραμμα Γέφυρα 2 -ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των πλειστηριασμών αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι ” Από τον Νοέμβριο μέχρι 31 Μαΐου υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών γιατί από 1η Ιουνίου ξεκινάει η εφαρμογή του νέου νόμου για την δεύτερη ευκαιρία, όπου εκεί το κράτος παρέχει επιδότηση των δανείων της πρώτης κατοικίας. Άρα έχουν τη στήριξη του κράτους για να διασώσουν το σπίτι τους τα ευάλωτα νοικοκυριά”.
Σε ερώτηση εάν αυτή η αναστολή ισχύει και για τους πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί ή που είχαν παρέλθει άπρακτοι είπε ότι “Μέχρι τις 13 Μαΐου δεν γίνεται κανένας πλειστηριασμός .Μετά θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί αλλά οι μεγάλοι όχι της πρώτης κατοικίας”.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “Για να μην την πάρει κανένας την πρώτη κατοικία, το κράτος παρέχει επιδότηση των δανείων πρώτης κατοικίας .Δηλαδή δίνει χρήματα στον πολίτη για να μπορεί να τη διατηρήσει”.
Αυτό όμως για να γίνει,  σημείωσε,”θα πρέπει κανείς να χαρακτηρίζεται ως ευάλωτο νοικοκυριό .Υπάρχουν δηλαδή κάποια κριτήρια .Το εισόδημα να είναι για παράδειγμα 7.000 ευρώ ανά άτομο , η αξία της κατοικίας να μην είναι μεγαλύτερη από 180.000 ευρώ, οι καταθέσεις να μην είναι πάνω από 40.000 ευρώ”.
Για το πρόγραμμα Γέφυρα 2
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Γέφυρα 2. “Αυτό το πρόγραμμα,…. το κράτος επιδοτεί τα επιχειρηματικά δάνεια για 8 μήνες σε ποσοστό έως 90%” και ισχύει για ” όλα τα “είδη δανείων, ενήμερα ή κόκκινα δάνεια και αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες “.
Υπογράμμισε ότι η επιδότηση θα μειώνεται ανά τρίμηνο. Εξήγησε δε ότι, κάποιος στηρίζεται σε κάθε περίπτωση, εκτός και αν θέλει να πάρει επιδότηση για τον ίδιο μήνα, για το ίδιο δάνειο. Πάντως το πρόγραμμα Γέφυρα 2 δεν συνδέεται με το ΓΕΦΥΡΑ 1 ή την επιστρεπτέα προκαταβολή, ξεκαθάρισε. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.