Quantcast
Ποιες δουλειές ανοίγουν την επόμενη ημέρα της πανδημίας - enikonomia.gr
share

Ποιες δουλειές ανοίγουν την επόμενη ημέρα της πανδημίας

δημοσιεύτηκε:

Τα επαγγέλματα που θα βρεθούν στην “πρώτη γραμμή” της ζήτησης την “επόμενη ημέρα” της πανδημίας παρουσιάζει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά σχετίζεται με τις νέες τεχνολογίες ενώ δεν λείπουν και οι ” παραδοσιακές “ειδικότητες όπως τα στελέχη marketing και οι νομικοί σύμβουλοι.
Αναλυτικά, ψηλά στις προτιμήσεις των εταιρειών θα βρεθούν:
-οι ειδικότητες που κινούνται γύρω από το χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στον τομέα του cyber security και information security .Η εφαρμογή του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει οδηγήσει ήδη σε μεγάλη αύξηση στη ζήτηση επαγγελματιών που ειδικεύονται σε θέματα κυβερνοπροστασίας ( cybersecurity) σε όλες τις βαθμίδες εμπειρίας.
-Οι προγραμματιστές διαφόρων ειδικοτήτων λόγω της συνεχούς ανάπτυξης εφαρμογών τόσο διαδικτυακών όσο και ταμπλετών και κινητής τηλεφωνίας .Η εστίαση εντοπίζεται σε γλώσσες προγραμματισμού όπως java, net, angular και σε ειδικότητες full -stack αλλά και front -end developers.
-Οι μηχανικοί που εξειδικεύονται στην τεχνολογία cloud αλλά και σε συναφείς ειδικότητες λόγω της μετάβασης πολλών μεγάλων εταιρειών σε cloud υποδομές ( Microsoft Azure, Amazon Web Services).
-Επαγγελματίες που σχετίζονται με τα τμήματα προμηθειών, εφοδιαστικής αλυσίδας, παραγωγής και λειτουργιών για τις οποίες μάλιστα οι εταιρείες προσφέρουν ήδη αμοιβές ελαφρώς μεγαλύτερες από τον μέσο όρο.
-Επαγγελματίες με εξειδίκευση στην προσέλκυση ταλέντων ( Talent Attraction and Talent Acquisition) που έχουν μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των αλλαγών λόγω της ανάγκης των εταιρειών να ανταποκριθούν επιτυχώς στις συνεχείς και ταχείες αλλαγές της περιόδου που διανύουμε.
Πρόσφατη έρευνα της Addeco έδειξε πως οι εταιρείες το 2021 επενδύουν παραπάνω για να προσελκύσουν στελέχη με στρατηγική σκέψη που θα συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού ( διαχείριση απομακρυσμένου προσωπικού, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ( κλπ).
-Νομικοί με εξειδίκευση σε GDPR .
-Επαγγελματίες υγείας γενικά και κυρίως νοσηλευτές.
-Data analysts.
-Στελέχη marketing με εξειδίκευση στο Digital και Social Μedia.
Προμηθευτές και λιανέμποροι εκτιμάται πως θα χρειαστούν ταλέντα με ψηφιακές και επικοινωνιακές δεξιότητες προκειμένου να ανταποκριθούν στη μετατόπιση της ζήτησης στα online κανάλια.
Hλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι /μηχανολόγοι συντήρησης, ηλεκτροτεχνίτες, υπεύθυνοι τεχνικής συντήρησης, τεχνικοί διευθυντές .Η βιομηχανία χρειάζεται το κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να επιβιώσει στο νέο απαιτητικό τοπίο που διαμορφώνεται λόγω της ψηφιοποίησης και ως εκ τούτου οι νέες τεχνολογίες μηχανημάτων απαιτούν ρόλους με απαιτητικές τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.