Quantcast
Ποιες είναι οι 6 μεταρρυθμίσεις, χωρίς «κούρεμα» τα ληξιπρόθεσμα χρέη - enikonomia.gr
share

Ποιες είναι οι 6 μεταρρυθμίσεις, χωρίς «κούρεμα» τα ληξιπρόθεσμα χρέη

δημοσιεύτηκε:

Στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς “κούρεμα” κεφαλαίου, τη μεταρρύθμιση της φορλογικής διοίκησης και των φορολογικών ελέγχων και σε μέτρα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αφορούν οι έξι προτάσεις μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup.  

Οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση – Διοικητική Μεταρρύθμιση. Όπως αναφέρεται πρόκειται για  μέτρα καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η χώρα , με μέτρα όπως η χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη.

3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Προωθείται ο απεγκλωβισμός και επανένταξη εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.

4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης

5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου

6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.