Quantcast
Politico: Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Politico: Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

 Βαρύ είναι το κλίμα για την Ελλάδα στο σύνολο του τύπου για θέματα της Ε.Ε., το οποίο προκύπτει τόσο από δηλώσεις Ευρωαίων ιθυνόντων όσο και από το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την προετοιμασία ενόψει της πιθανότητας ενός Grexit.

Ειδική αναφορά κάνουν όλα τα δημοσιεύματα στη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στην απροθυμία τους να  υποχωρήσει. Αναφορά γίνεται επίσης στην πιθανότητα σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το θέμα της Ελλάδας, αν δεν υπάρξει συμφωνία ούτε στο αυριανό Eurogroup,  καθώς και στην  επίσκεψη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη.

Η εφημερίδα Politico περιγράφει το “κρίσιμο κλίμα” που επικρατεί πλέον σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Όσον αφορά το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung περί έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή, αναφέρει ότι η είδηση υποβαθμίστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει σχεδιαστεί ούτε αποφασιστεί τίποτα και πως το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Η Ε.Ε. μελετά μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα» αναφερει ο EUObserver, ο οποίος επισημαίνει πως την Τρίτη οι φήμες περί σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ή περί επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων στην περίπτωση μη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης, ήταν έντονες. Ευρωπαϊκή πηγή αρνήθηκε, όπως αναφερεται, να σχολιάσει τα σχέδια αυτά.

 «Διάλογος κωφών για το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην Europolitics, που αναφέρεται αναλυτικά στις προτάσεις της Επιτροπής για το συνταξιοδοτικό σύστημα – όπως αυτές παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου – επισημαίνοντας ότι η ελληνική πλευρά παρουσιάζει διαφορετικά τα γεγονότα.

 

Η Politico επισημαίνει πως  κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία των ΗΠΑ, ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν σώζεται (χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό ‘unsalvageable’) ενώ μιλούσε για το αμερικανικό χρέος. «Βρισκόμαστε στα 18 τρις δολάρια [χρέος] σήμερα. Σύντομα θα φτάσουμε στα 20 τρις. Στα 24 τρις θα έχουμε πάρει το δρόμο της μη επιστροφής. Θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο σύντομα. Τότε, θα γίνουμε Ελλάδα! Τότε θα γίνουμε μια χώρα που δεν σώζεται».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.