Quantcast
ΠΟΜΙΔΑ: Να γίνουν αυτόματα οι συμωηφισμοί περσινών αποζημιώσεων μειώσεων ενοικίων - enikonomia.gr
share

ΠΟΜΙΔΑ: Να γίνουν αυτόματα οι συμωηφισμοί περσινών αποζημιώσεων μειώσεων ενοικίων

δημοσιεύτηκε:

Να διενεργηθούν άμεσα αυτόματα οι συμψηφισμοί των ποσών περσινών αποζημιώσεων μειωμένων ενοικίων από τις φετινές οφειλές ΕΝΦΙΑ ζητεί με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, η ΠΟΜΙΔΑ, με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ και τα σχετικά ερωτήματα ιδιοκτητών και φοροτεχνικών.
Επίσης, ζητεί να δημοσιευτούν ΚΑΔ μειώσεων ενοικίων για Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ή να διευκρινιστεί ότι δεν υφίστανται μειώσεις για τους μήνες αυτούς, να εκκαθαριστούν και να καταβληθούν όλα τα εκκρεμή ποσά αποζημιώσεων των τελευταίων μηνών και ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με υπεκμισθώσεις ακινήτων, να ξανανοίξει για διορθώσεις και νέες δηλώσεις COVID η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 και να δοθεί παράταση για τη χωρίς πρόστιμο δήλωση λύσεων μισθώσεων, έως ότου η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εμφανίζει ως επιλογή όλες τις “Ενεργές Μισθώσεις”.

Ο ΕΝΦΙΑ
Υπενθυμίζεται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος έχουν αναρτηθεί στο myaade και για να τα εκτυπώσουν οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τη παρακάτω διαδικασία:
Θα πρέπει να ακολουθήσουν 6 βήματα για να βρουν το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ .Αναλυτικά:
1. Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE
2. Να κάνουν κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
3. Να κάνουν κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
4. Να πάνε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
5. Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα πρέπει να βάλουν τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μετά να μπουν στην εφαρμογή.
6. Να κάνουν επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.
Επίσης, οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν από την αρχική σελίδα του myAADE στις πληρωμές προκειμένου να δουν κατευθείαν την Ταυτότητα οφειλής

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.