Quantcast
POS: Πού θα είναι υποχρεωτικά από 1η Μαρτίου 2024 - Έρχεται υπουργική απόφαση - enikonomia.gr
share

POS: Πού θα είναι υποχρεωτικά από 1η Μαρτίου 2024 – Έρχεται υπουργική απόφαση

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται υπουργική απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την επέκταση των τερματικών POS στους κλάδους της οικονομίας. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η χρήση των POS θα είναι μεταξύ άλλων υποχρεωτική από την 1η Μαρτίου 2024 στα ταξί, στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια, στις  χρηματιστηριακές εταιρείες, στις ασφαλιστικές εταιρείες, στις συναυλίες, στα περίπτερα, στα παντοπωλεία.

Παράλληλα επισημαίνεται πως το ύψους προστίμου μη συμμόρφωσης θα καθοριστεί με την νέα  υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί. Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη απόφαση για τα POS ανέφερε πως το πρόστιμο ήταν στα 1.500 ευρώ για τους παραβάτες.

Τι θα προβλέπει η απόφαση

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να αναφέρει τα εξής:

  • Να δουλεύει το POS που θα έχει εγκατασταθεί στην επιχείρηση
  • Θα εκδίδεται κοινή απόδειξη από POS και ταμειακή μηχανή

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τι λένε πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Μάλιστα πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουν στην εφημερίδα “Καθημερινή” πως  με την επέκταση των POS στους κλάδους αυτούς αναμένεται να αυξηθούν  κατακόρυφα  τα δηλωθέντα εισοδήματα. Για παράδειγμα εξηγούν ότι σήμερα ένας εκμεταλλευτής ταξί δηλώνει κατά μέσο όρο  ακαθάριστα έσοδα 28.540 ευρώ και καθαρά κέρδη 3.726 ευρώ. Με την υποχρεωτική διάθεση POS, το μεγαλύτερο τίμημα των πολιτών θα χρησιμοποιεί POS για την πληρωμή  του αντιτίμου. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει στην επιφάνεια τα πραγματικά  τους έσοδα  τόσο τα ακαθάριστα όσο και τα καθαρά. Σημειώνεται ότι από τους 28.540 εκμεταλλευτές ταξί οι 15.103 δηλώνουν κέρδη. Οι υπόλοιποι  δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα ή ζημιές.

Υπενθυμίζεται πως χθες  μίλησε για τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.  «Έχουμε 676.000 ΑΦΜ ελεύθερων επαγγελματιών και από αυτά το 32,7% δηλώνει εισόδημα μηδέν, δηλαδή ή δεν δηλώνουν εισόδημα ή λένε ότι έχουν ζημίες, και άλλο ένα 25,5% που δηλώνει εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ»  τόνισε με έμφαση ο κ. Χατζηδάκης.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.