Quantcast
Πώς θα εκδίδονται κύρια και επικουρική σύνταξη -Όλα όσα είπε ο Τσακλόγλου - enikonomia.gr
share

Πώς θα εκδίδονται κύρια και επικουρική σύνταξη -Όλα όσα είπε ο Τσακλόγλου

δημοσιεύτηκε:

Τον τρόπο με τον οποίο θα εκδίδεται η κύρια και επικουρική σύνταξη εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε έχει ήδη ξεκινήσει ο ΕΦΚΑ ένα πρόγραμμα για την εκκαθάριση της επικουρικής σύνταξης παράλληλα με την κύρια . Και εξέφρασε την ελπίδα η επικουρική σύνταξη να εκδίδεται είτε παράλληλα με την καταβολή της κύριας σύνταξης είτε αμέσως σε λίγο χρονικό διάστημα μετά την καταβολή της κύριας σύνταξης.

Επίσης μίλησε για την καθυστέρηση που υπάρχει στην απονομή των επικουρικών συντάξεων από ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως είπε, υπάρχουν συγκεκριμένα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ την καταβολή των επικουρικών συντάξεων και σε αυτό εργαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο . ” Στις περισσότερες από αυτές τις συντάξεις είναι ζήτημα λογισμικού. Και είναι αλήθεια ότι έχουμε ζητήσει τον τελευταίο καιρό από τον ΕΦΚΑ πάρα πολλές καινούργιες εφαρμογές λογισμικού είτε αυτό έχει σχέση με αναδρομικά είτε έχει σχέση με εκκρεμείς συντάξεις”.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι σταδιακά εγκαθίστανται τα λογισμικά αυτά.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.