Quantcast
Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός της σύνταξης με το τεκμαρτό εισόδημα - enikonomia.gr
share

Πώς θα γίνει ο συμψηφισμός της σύνταξης με το τεκμαρτό εισόδημα

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνεται ο συμψηφισμός της σύνταξης με το τεκμαρτό εισόδημα έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης ύστερα από τις αντιδράσεις που υπήρξαν για το φορολογικό νομοσχέδιο.

«Όσον αφορά για  τους εργαζομένους συνταξιούχους, γιατί έχουμε το δικό μου νόμο που έρχεται την άλλη εβδομάδα, μέσα στο νομοσχέδιο προβλέπεται ο συμψηφισμός της σύνταξης με το τεκμαρτό εισόδημα. Που σημαίνει πρακτικά ότι οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι δεν θα επηρεαστούν από αυτό το νόμο» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

«Άρα, νομίζω ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πλέον είναι ένα νομοσχέδιο που κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη, και το είδατε και στις δημοσκοπήσεις, η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα ζήτημα αδικίας εδώ. Και δεν είναι ωραίο να υπάρχει αδικία. Όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει επί σειρά ετών μηδενικό εισόδημα κάτι δεν πάει καλά» είπε ο κ.Γεωργιάδης και επεσήμανε  «Πιστεύω ότι με τον τρόπο που τελικά κατατέθηκε το νέο φορολογικό  νομοσχέδιο, οι βασικές ενστάσεις που είχαν τεθεί στο δημόσιο διάλογο έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Διότι και το τεκμαρτό εισόδημα γίνεται πιο εύκολα μαχητό, και μειώνεται το τέλος επιτηδεύματος, και μειώνεται και η επιβάρυνση των φορολογικών συντελεστών στην υπερβάλλουσα του τεκμηρίου φορολογική δήλωση. Δηλαδή, οι βασικές ενστάσεις που ακούστηκαν θεραπεύτηκαν στην τελική κατάθεση του νομοσχεδίου» .

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.