Quantcast
Πόσο κοστίζει στην τσέπη μας η κίνηση στους δρόμους - enikonomia.gr
share

Πόσο κοστίζει στην τσέπη μας η κίνηση στους δρόμους

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ΄ότι, μια καθυστέρηση ενός 10λεπτού στην δουλειά κοστίζει στον κάθε πολίτη από 2 ευρώ έως 3 ευρώ εξέφρασε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου, σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις που προκαλεί η ασφυκτική κίνηση στους δρόμους.

Και συνέχισε λέγοντας ότι εάν αυτό το ποσό αθροιστεί σε ετήσια βάση σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης χάνει τουλάχιστον από 500 ευρώ έως 1.000 ευρώ λόγω της απώλειας χρόνου στον δρόμο.
Όταν περνά κανείς τόσες ώρες στο αυτοκίνητο του είναι απώλεια παραγωγικού χρόνου, χρόνου από την οικογένεια του, συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι “εα΄ν το πάρουμε απλά σαν παραγωγικό χρόνο, αυτό που θα χάνουμε από τη δουλειά μας είναι 500 ευρώ με 1000 ευρώ τον χρόνο”.

Ασφυκτική κίνηση στον δρόμο

Mεταξύ άλλων εξήγησε γιατί σήμερα υπήρχε ασφυκτική κίνηση στους δρόμους της Αθήνας με την εφαρμογή του μέτρου του δακτυλίου.

Όπως είπε αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο καιρός δεν ήταν καλός, ήταν το σοκ της πρώτης μέρας με την εφαρμογή του μέτρου του δακτυλίου, η οικονομική δραστηριότητα βελτιώνεται συνέχεια, η πανδημία αλλά και ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει όλο αυτό είναι ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα αυτοκίνητα.

Και συνέχισε λέγοντας, ότι υπάρχουν 2.500.00 αυτοκίνητα σε αυτή την πόλη και αυτά δεν χωράνε ωστόσο ” όσες πιο πολλές εξαιρέσεις βάζουμε, τόσο το χειρότερο. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει θαύματα από το οδικό δίκτυο. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα στο να εξυπηρετήσουμε τόσο αυτοκίνητα. Θα έλεγα ότι μπορούμε να κάνουμε ελάχιστα πράγματα”.

Ορισμένα από αυτά τα πράγματα είναι ο κόσμος να περπατά εκεί που μπορεί αντί να χρησιμοποιεί το όχημα του ή και να χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπλήρωσε και ανέφερε ότι μπορεί για όλους το αυτοκίνητο να είναι μια ευκολία ωστόσο δαπανά κανείς πολλά χρήματα για αυτό χωρίς να το καταλαβαίνει.

” Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες ” , συμπλήρωσε.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.