Quantcast
Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν τη μεταφορά διαθεσίμων από τις πρεσβείες - enikonomia.gr
share

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν τη μεταφορά διαθεσίμων από τις πρεσβείες

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στην κυβέρνηση κάνουν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την απόφασή της για κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος των αδιάθετων ποσών από τις πρεσβείες και τα προξενεία.

Για επιστροφή στην εποχή του Όθωνα κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

«Έχει πάψει να μας εκπλήσσει η «εφευρετικότητα» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στην προσπάθειά του να μαζέψει λεφτά από εδώ και από εκεί», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
Και προσθέτει: «Θα θέλαμε μόνο να θυμίσουμε στους συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν καινοτομούν. Οι πρεσβείες αποψιλώθηκαν από τα χρήματά τους και τελικά καταργήθηκαν εντελώς και επί Όθωνα, την άνοιξη του 1843. Λίγο μετά το ελληνικό κράτος κήρυξε μία από τις πρώτες του στάσεις πληρωμών. Ευχόμαστε τουλάχιστον η σημερινή κυβέρνηση να μη μας επιφυλάσσει ανάλογο τέλος».
«Τώρα η κυβέρνηση μαζεύει ότι εισπράξεις έχουν οι πρεσβείες και προξενεία μας από προξενικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή – ιδίως τις ημέρες αυτές – στέλνει σε όλο το κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κολλημένη στο τοίχο λόγω ταμειακών αναγκών. Βοηθάει αυτό την οποία διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.