Quantcast
Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών - enikonomia.gr
share

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

δημοσιεύτηκε:

Περίπου το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την ένταξη στο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο Open.

Όπως είπε ο υπουργός για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών , ” θέλουμε περίπου μέσα στο Πάσχα να μπορεί να λειτουργήσει η πλατφόρμα και να ξεκινήσει να εξελίσσεται το πρόγραμμα και η επιδότηση. Και έτσι 200 χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν να αντικαταστήσουν έως τρεις συσκευές”.

Εν συνεχεία παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: Θα μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει στο πλαίσιο του προγράμματος δύο παλαιά κλιματιστικά και ένα παλαιό ψυγείο ή ένα παλαιό καταψύκτη με καινούργια και να λάβει επιδότηση από 30% έως 50%.

Ωστόσο για το πρόγραμμα αυτό θα υπάρχει ιεράρχηση που έχει να κάνει με κοινωνικά κριτήρια, εισοδηματικά κριτήρια, δηλαδή εάν υπάρχει σε μια οικογένεια κάποιο μέλος με αναπηρία… εάν είναι πολύτεκνη, πρόσθεσε και τόνισε ότι όλα αυτά μπαίνουν μέσα στο πρόγραμμα. Και με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό μέτρο, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” αυτό ισχύει για όλα τα εισοδήματα. Για την ιεράρχηση θα υπάρχουν κάποια κοινωνικά κριτήρια”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.