Quantcast
Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων στον Realfm 97,8: Δεν είναι μόνο η Airbnb - Τα αδήλωτα ακίνητα είναι 30.000-35.000 - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων στον Realfm 97,8: Δεν είναι μόνο η Airbnb – Τα αδήλωτα ακίνητα είναι 30.000-35.000

δημοσιεύτηκε:

“Τα ακίνητα που δεν δηλώνονται είναι σαφώς περισσότερα από 20.000 γιατί τα στοιχεία που έχει ο κ. Πιτσιλής είναι μόνο από την Airbnb”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων κ. Ανδρέας Χίου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Εμείς έχουμε στοιχεία για πολύ περισσότερα, διότι υπάρχουν και ακίνητα στη Booking για παράδειγμα για τα οποία δεν έχει στοιχεία αυτή τη στιγμή η ΑΑΔΕ. Εμείς τα υπολογίζουμε περίπου στις 30.000 με 35.000”, σημείωσε ο κ. Χίου και πρόσθεσε:

“Τα νόμιμα έσοδα πέρυσι από τη βραχυχρόνια μίσθωση ανήλθαν στο 1 – 1,5 δισ., οπότε καταλαβαίνετε το 30% τι θα μπορούσε να είναι… Η ζημιά που γίνεται κυρίως στα νόμιμα καταλύματα είναι τεράστια γιατί κάποιος που δεν πληρώνει φόρους όπως καταλαβαίνετε και φοροδιαφεύγει πολύ εύκολα κατεβάζει και την τιμή”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.