Quantcast
Πρόγραμμα Κάλυψη: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν ξανά αίτηση μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για δωρεάν στέγαση - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα Κάλυψη: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν ξανά αίτηση μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για δωρεάν στέγαση

δημοσιεύτηκε:

Νέα αίτηση για το πρόγραμμα “Κάλυψη” θα πρέπει υποβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου συγκεκριμένες κατηγορίες ιδιοκτητών κατοικιών ύστερα από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. H προθεσμία  αυτή αφορά στους ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου Λαρισαίων και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία, στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» και του προγράμματος «ESTIA 2021».

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για το πρόγραμμα  μεταξύ άλλων τα εξής:

1.Οι αιτήσεις

Η αίτηση υποβάλλεται στον δήμο Λαρισαίων, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η κατοικία, είτε σε έντυπη μορφή στο γενικό πρωτόκολλο του δήμου ( Ίωνος Δραγούμη 3, Λάρισα), είτε σε ηλεκτρονική, στο email: [email protected] έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Η υποβολή της αίτησης συνοδεύεται από:

α. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος δήμος δύναται μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν τη μίσθωση των ακινήτων.

β. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο για την αίτηση σας εδώ

2.Τι είναι το πρόγραμμα  «ΚΑΛΥΨΗ»

Το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» προσφέρει δωρεάν στέγαση σε ευάλωτους οικονομικά ηλικίας  25-39 ετών και δυνητικά ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, δικαιούχοι της αίτησης ή οι σύζυγοι αυτών ή μέλη του συμφώνου συμβίωσης ή φιλοξενούμενα μέλη του νοικοκυριού που επιθυμούν να διαμείνουν σε νέα κατοικία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.