Quantcast
Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα "μοιραστούν" τουλάχιστον 1.000 διαμερίσματα σε πολίτες- Αυτοί είναι οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα Κάλυψη: Πώς θα “μοιραστούν” τουλάχιστον 1.000 διαμερίσματα σε πολίτες- Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος «Κάλυψη».

Σημειώνεται πως μέσου αυτού του προγράμματος θα αξιοποιηθεί το υφιστάμενο απόθεμα διαμερισμάτων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής κατοικίας και ο στόχος είναι να διατεθούν τουλάχιστον 1.000 διαμερίσματα ως κοινωνικές κατοικίες σε νέους ηλικίας 25-39 ετών δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, χωρίς ιδιόκτητη πρώτη κατοικία. Μάλιστα αρμόδια στελέχη εκτιμούν πως η όλη διαδικασία κινείται με εντατικούς ρυθμούς, τηρώντας στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ώστε τον Μάρτιο να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και να εκταμιευτούν τα πρώτα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, αφού προηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση από την τράπεζα και να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Κάλυψη».

Ο προϋπολογισμός

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» έχει προϋπολογισμό 21,5 εκατ. ευρώ και θα καλύπτει το κόστος μίσθωσης της κατοικίας για διάστημα 3 ετών και τυχόν δαπάνες επισκευών, όπου απαιτείται. Τέλος, στο πλέγμα των δράσεων της κυβέρνησης για τη στέγαση συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα Κοινωνικής Αντιπαροχής, αλλά και η δράση «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.