Quantcast
Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου για ευάλωτους οφειλέτες: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου για ευάλωτους οφειλέτες: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία  υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα Συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες ν. 4916/2022. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 105 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο  «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση,  «η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, καθώς και η χορήγηση συνεισφοράς δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες, παρατείνονται μέχρι τη μεταβίβαση της κατοικίας τους στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν. 4738/2020 (Α’ 207) και σε κάθε περίπτωση, όχι πέρα από δεκαπέντε (15) μήνες, από την έναρξη ισχύος του παρόντος» .

Τι είναι το πρόγραμμα συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα συνεισφοράς Δημοσίου σε ευάλωτους οφειλέτες  είναι το  λεγόμενο “Ενδιάμεσο Πρόγραμμα”. Δηλαδή η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση  για να ενταχθεί στο Ενδιάμεσο Πρόγραμμα Ευάλωτου Οφειλέτη προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κύριας κατοικίας  τους , μέχρι τη μεταβίβασή της στο Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκδώσει εντός του τελευταίου τριμήνου βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη.

Σε περίπτωση που η κύρια κατοικία του ανήκει μόνο ως προς ιδανικό μερίδιο ή αν  είναι ψιλός κύριος ή επικαρπωτής, η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει τη σύμπραξη όλων των συνιδιοκτητών, συμπεριλαμβανομένων των ψιλών κυρίων και επικαρπωτών. Οι παραπάνω θα χρειαστούν  τους προσωπικούς  τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και θα πρέπει να επιλέξουν  μια από τις ακόλουθες ιδιότητες (αιτών, συνιδιοκτήτης, σύνδικος).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.