Quantcast
Προγράμματα ΕΣΠΑ: Τα εμπόδια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Γιατί μένουν εκτός χρηματοδότησης - enikonomia.gr
share

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Τα εμπόδια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Γιατί μένουν εκτός χρηματοδότησης

δημοσιεύτηκε:

Για τις χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ και τα εμπόδια που υπάρχουν για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του τηλεοπτικού σταθμού Open,

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε μία σειρά από προϋποθέσεις που τίθενται και έχουν ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ η πλειονότητα των μικρομεσαίων.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, όσον αφορά στις ψηφιακές δράσεις, η επιχείρηση οφείλει να απασχολεί πάνω από 3 εργαζόμενους, άρα εξαιρούνται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ΜμΕ, οι οποίοι στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνιστούν το 70% των μελών.

Επιπλέον, απαιτείται ασφαλιστική – φορολογική ενημερότητα καθώς και να μην είναι μια επιχείρηση στην “μαύρη λίστα” του “Τειρεσία”, ενώ για την κατάρτιση και υποβολής της σχετικής αίτησης ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χρειάζεται συνεργασία με σύμβουλο, που συνιστά ένα επιπλέον έξοδο.

Υπογράμμισε, δε, ότι τα χρήματα της όποιας επένδυσης προκαταβάλλονται από την επιχείρηση, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι εφικτό και λειτουργεί αποτρεπτικά.

“Άρα, πρακτικά τα προγράμματα ΕΣΠΑ εξαιρούν τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και πρόσθεσε ότι αυτά τα ζητήματα θα μπορούσαν να λυθούν με χρηματοδοτήσεις μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.