Quantcast
Προμήθειες τραπεζών: Νέες διευκρινίσεις Σταϊκούρα για τις μειώσεις - enikonomia.gr
share

Προμήθειες τραπεζών: Νέες διευκρινίσεις Σταϊκούρα για τις μειώσεις

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το εάν θα μειωθούν οι προμήθειες των τραπεζών έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στα “Παραπολιτικά”.

«Πράγματι η επικοινωνία που είχαμε με το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν ευθύγραμμη υπήρχαν και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του, εγώ οφείλω να κοιτάξω τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη » σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως  «Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν πρόοδο και εκτιμώ ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε περισσότερα στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση από την πλευρά των τραπεζών ».

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις στο τραπεζικό σύστημα κάτι, δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη. Επίσης δεν μπορεί να γίνει αυτό οριζόντια γιατί υπάρχει Επιτροπή
Ανταγωνισμού. Συνεπώς η κάθε τράπεζα μεμονωμένα έχουμε ζητήσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα να μειώσει προμήθειες σε συγκεκριμένα προϊόντα. Κάποιες έχουν μειώσει σε κάποια προϊόντα όπως κάποιες έχουν αυξήσει και αποδόσεις σε κάποια καταθετικά προϊόντα. Είναι γεγονός όμως ότι αυτή τη στιγμή το μείζον θέμα δεν προέρχεται τόσο από τις αποδόσεις των καταθέσεων όσο από την αύξηση του κόστους για συγκεκριμένα  ελληνικά νοικοκυριά που έχουν δανειστεί με κυμαινόμενο επιτόκιο κυρίως στεγαστικά και η δόση τους έχει ήδη αυξηθεί σημαντικά » σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως « πρέπει κάθε φορά από πολιτικές που δεν οφείλονται στο όποιο υπουργείο Οικονομικών στην Ευρώπη αλλά από επιλογές που έχουν γίνει από την ΕΚΤ να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Συνεπώς έχουμε απαιτήσεις περισσότερες από τις τράπεζες. Σε εβδομαδιαία βάση κάνω συναντήσεις  και εκτιμώ ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα προχωρήσει σε επιπλέον πρόσθετες πρωτοβουλίες από αυτές που είδατε και ακούσατε χθες, από αυτές που υλοποιούνται το προηγούμενο χρονικό διάστημα »

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.