Quantcast
Πρόσκληση Γ. Τσίπρα σε Άραβες να επενδύσουν στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πρόσκληση Γ. Τσίπρα σε Άραβες να επενδύσουν στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Πρόσκληση σε Άραβες να επενδύσουν στην Ελλάδα έκανε ο γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γεώργιος Τσίπρας στο 4ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Forum, τονίζοντας  την πληθώρα ευκαιριών σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και την ίδια στιγμή δεσμεύθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Ο Γ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες και τόνισε ότι «οι διμερείς μας σχέσεις με τις αραβικές χώρες χρειάζονται μια νέα αρχή και πρέπει να οικοδομηθούν σε πνεύμα μεγαλύτερης οικονομικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τουρισμός, ο αγροτοδιατροφικός τομέας, οι υπηρεσίες υγείας, ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι νέες τεχνολογίες. Επίσης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τη μέριμνα της ελληνικής πολιτείας για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου των διμερών οικονομικών σχέσεων και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση των επενδυτών, μέσα από διμερείς συμφωνίες Αποφυγής Διπλής Φορολογίας και Αμοιβαίας Προστασίας των Επενδύσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ελληνικές επενδύσεις και δραστηριότητες στις αραβικές χώρες, ιδίως στον κατασκευαστικό τομέα και στα σημαντικά έργα υποδομής που τους έχουν ανατεθεί στις χώρες αυτές, όπως το Μετρό της Ντόχα, λιμάνια, αεροδρόμια, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλπ, έργα που τους ανατέθηκαν ακριβώς επειδή έχουν κερδίσει την αναγνώριση της ποιότητας, της τεχνογνωσίας τους και της επιχειρηματικής τους συνέπειας.

Τέλος, ο Γ. Τσίπρας απεύθυνε κάλεσμα στους Άραβες επενδυτές και επιχειρηματίες να προτιμήσουν την Ελλάδα και τους διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι δημόσιες Αρχές θα σταθούν αρωγοί στα επιχειρηματικά και επενδυτικά τους σχέδια. Ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Ο αραβικός κόσμος δεν είναι μόνο η φυσική γειτονιά για την Ελλάδα, αλλά επίσης η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερο κόμβο του αραβικού κόσμου προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Το Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Forum, που διοργανώθηκε από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, διήρκεσε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε χθες.

ΜΑΙΡΗ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.