Quantcast
Προσλήψεις στο ΕΣΥ: Οι περισσότερες προκηρύξεις καταλήγουν άγονες - Όλα όσα είπε ο Γεωργιάδης - enikonomia.gr
share

Προσλήψεις στο ΕΣΥ: Οι περισσότερες προκηρύξεις καταλήγουν άγονες – Όλα όσα είπε ο Γεωργιάδης

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα των προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ. «Σήμερα το κράτος έχει εγκρίνει για το 2024 τις περισσότερες προσλήψεις  γιατρών και νοσηλευτών από την ίδρυση του ΕΣΥ. Κάνουμε διαρκώς προκηρύξεις μονίμων θέσεων εργασίας στο ΕΣΥ για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι περισσότερες από αυτές τις προκηρύξεις καταλήγουν άγονες. Δηλαδή δεν έρχεται κανένας ενδιαφερόμενος», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης είπε πως τον προβληματίζει πολύ αυτό.  «Ένας από τους λόγους που σπεύδουμε να κάνουμε τα απογευματινά χειρουργεία είναι και αυτή μας η αγωνία. Γιατί εάν δώσεις στον γιατρό του ΕΣΥ την προοπτική ότι θα μπορεί να κερδίζει περισσότερα χρήματα όντως ,μέσα στο σύστημα, και θα το σκεφτεί να φύγει όπου πολλοί δυστυχώς φεύγουν και θα το σκεφτεί περισσότερο να μπει. Επειδή θα ξέρει ότι επιπλέον του μισθού του θα μπορεί, εφόσον είναι καλός και θέλει να δουλεύει, να βγάλει πολλά περισσότερα χρήματα», είπε.

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Μεταξύ άλλων μίλησε για τα απογευματινά χειρουργεία. Είναι κρίμα τα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία να μένουν κλειστά μετά τις τρεις το απόγευμα. Θα δώσουμε με την υπουργική απόφαση τη δυνατότητα σε κάθε χειρουργική κλινική του ΕΣΥ να στήσει αν θέλει απογευματικό χειρουργείο και αν μπορεί. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές που μπορούν και θα θελήσουν», είπε ο υπουργός Υγείας.

«Οι κλινικές που θα στήσουν απογευματινές κλινικές πρέπει να έχουν αναισθησιολόγο», είπε προσθέτοντας ότι «θα υπάρχει επάρκεια και αναισθησιολόγων και νοσηλευτών». Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων απάντησε ότι είναι προφανές ότι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει στα νοσοκομεία της πόλης, δύσκολα θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα έχουμε τις μεγαλύτερες δαπάνες για ιδιωτική υγεία σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Είπε επίσης ότι το υπουργείο Υγείας με την μεταρρύθμιση αυτή φτιάχνει μια ανταγωνιστική προς τις ιδιωτικές κλινικές αγορά.

Ερωτηθείς εάν αυτό το μέτρο διαχωρίζει τους πλούσιους από τους φτωχούς ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο γιατί όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα δεν περιμένει σε λίστα αναμονής αλλά επιλέγει κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο ή δίνει φακελάκι για να χειρουργηθεί πιο σύντομα. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, «εκείνος που δεν έχει χρήματα κερδίζει ταχύτερη πρόσβαση στο χειρουργείο, γιατί πολλοί άνθρωποι που προηγούνται από αυτόν στην σειρά θα πάνε σε απογευματινό χειρουργείο».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.