Quantcast
Πρόστιμα για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις: Πλήρωσαν ήδη 720.000 ευρώ οι 3 αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών - enikonomia.gr
share

Πρόστιμα για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις: Πλήρωσαν ήδη 720.000 ευρώ οι 3 αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών

δημοσιεύτηκε:

“Βαριές καμπάνες” επέβαλε  η ΔΙΜΕΑ σε τρεις αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις. Όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης  κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «πρόστιμα συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ είχε επιβάλει πριν από έναν μήνα η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών για πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις. 

Σύμφωνα με τους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών οι τρεις αυτές αλυσίδες κατέβαλαν ήδη το 50% του προστίμου λόγω της αποδοχής της παράβασης και της αποπληρωμής εντός 30 ημερών, όπως προβλέπει η διάταξη. Συνολικά καταβλήθηκαν 720.000».

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε λέγοντας πως «η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκτά αδικαιολόγητα κέρδη σε βάρος των καταναλωτών. Οι έλεγχοι που έχουν ήδη ξεκινήσει θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση με μόνο μέλημά μας την προστασία των καταναλωτών. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω» .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.