Quantcast
Πρόστιμο σε ιδιωτικό σχολείο για εκπρόθεσμη υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Πρόστιμο σε ιδιωτικό σχολείο για εκπρόθεσμη υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Το πρώτο πρόστιμο, σε ιδιωτικό σχολείο για εκπρόθεσμη υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ, επέβαλε εφορία της Αττικής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε, επειδή στις 16 Οκτωβρίου έληξε τυπικά η παράταση που είχε δοθεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια για την υπαγωγή τους στο καθεστώς του ΦΠΑ.

Η παράταση είχε δοθεί πριν τις εκλογές με απόφαση της αποπεμφθείσας Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαϊδου. Στη συνέχεια, η παράταση της προθεσμίας υπαγωγής σε καθεστώς ΦΠΑ δόθηκε με δελτίο Τύπου από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να υπάρχει νομική κάλυψη.

Σημειώνεται ότι ο νόμος που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι προέβλεπε την ένταξη σε καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για παράταση της προθεσμίας έως τις 16 Νοεμβρίου, με την ελπίδα ότι έως τότε θα έχει βρεθεί λύση στον γρίφο των ισοδυνάμων.

Η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι ή κυβέρνηση είναι αυτή η οποία θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή στην κατάργηση του μέτρου. Για να το καταργήσει όμως , θα πρέπει να βρει ισοδύναμα της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.