Quantcast
Πρόστιμο στους ανεμβολίαστους: Τις επόμενες ημέρες η βεβαίωση στους άνω των 60 ετών - Ποιοι εξαιρούνται - enikonomia.gr
share

Πρόστιμο στους ανεμβολίαστους: Τις επόμενες ημέρες η βεβαίωση στους άνω των 60 ετών – Ποιοι εξαιρούνται

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για την επιβολή προστίμου ύψους100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, όσοι πολίτες είναι άνω των 60 ετών και έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου δεν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο εάν στη συνεχεία τηρήσουν τις προβλεπόμενες δόσεις εμβολίου.
“Στην τρέχουσα φάση…. αυτό που εξετάζουμε είναι για κάθε μήνα να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου οι άνω των 60 ετών. Εάν κάνουν την πρώτη δόση έως τις 15 του μηνός θα έχουν το μισό πρόστιμο για τον μήνα. Εάν το κάνουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα θα έχουν ολόκληρο το πρόστιμο για κάθε μήνα”, πρόσθεσε.

Η διαδικασία προσδιορισμού του προστίμου

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει η βεβαίωση του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. “Eίμαστε στην τελική φάση τώρα της επεξεργασίας των στοιχείων και εντός των προσεχών ημερών θα γίνει και η βεβαίωση”, τόνισε και ανέφερε ότι ” η εκτίμηση είναι ότι γύρω στις 300 χιλιάδες θα λάβουν το πρόστιμο”.

Οι εξαιρέσεις

Στη συνέχεια έδωσε κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις για τις κατηγορίες πολιτών άνω των 60 ετών που εξαιρούνται από το μέτρο της επιβολής του προστίμου.

Όπως είπε από το μέτρο εξαιρούνται όσοι έχουν υποβάλει αίτηση στις αρμόδιες Επιτροπές για λόγους υγείας αλλά και όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτό ισχύει μόνο για όσους το έχουν κάνει έως τις 16 Ιανουαρίου και όχι στη συνέχεια.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι όσοι είναι άνω των 96 ετών εξαιρούνται σύμφωνα με ΚΥΑ από την επιβολή προστίμων αλλά και αυτοί που τα τελευταία 3 χρόνια δεν είναι φορολογικά ενεργοί. Επίσης και οι άνθρωποι που είχαν φύγει από τη χώρα και δεν συμμετέχουν στην φορολογική δήλωση είτε άμεσα είτε έμμεσα θα εξαιρεθούν από το πρόστιμο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.