Quantcast
Πρώτη η Ελλάδα στο διεθνές ράλι μετοχών και ομολόγων - enikonomia.gr
share

Πρώτη η Ελλάδα στο διεθνές ράλι μετοχών και ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει πλέον βρεθεί ξεκάθαρα στο ραντάρ των ξένων χαρτοφυλακίων μετά τις ισχυρές επιδόσεις που σημειώνει – ειδικά από την ημέρα των ευρωεκλογών – με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε υψηλά 18 μηνών, αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή σε ένα “ιστορικό”, όπως αποδεικνύεται, πρώτο εξάμηνο του έτους για τις μετοχές διεθνώς. 

Το ευνοϊκό διεθνές κλίμα, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μία ισχυρή νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, “ξεκλείδωσαν” τα αντανακλαστικά των funds και στρώνουν το έδαφος για τη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης της ελληνικής αγοράς με “καλής ποιότητας” επενδυτές, οι οποίοι και αποτελούν το “κλειδί” για τον απεγκλωβισμό του Χ.Α. από τη ρηχότητα που το καθιστά ευάλωτο στις αναταραχές.

Ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή διεθνώς, με κέρδη 41,6% από τις αρχές του έτους, χάρη κυρίως στο +83% του τραπεζικού κλάδου. Η Ελλάδα έχει καταγράψει και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων το πρώτο εξάμηνο του 2019 , με την απόδοσξ του ελληνικού 10ετούς τίτλου να έχει υποχωρήσει κατά 200 μονάδες βάσης (2 ποσοστιαίες μονάδες) στο 2,4% από 4,4%.

Με πληροφορίες από την “Καθημερινή”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.