Quantcast
Πρώτο crash test για την ελληνική οικονομία το EuroWorking Group της Πέμπτης - enikonomia.gr
share

Πρώτο crash test για την ελληνική οικονομία το EuroWorking Group της Πέμπτης

δημοσιεύτηκε:

Το EuroWorkingGroup της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου θα είναι το πρώτο crash test για την ελληνική οικονομία. Σε πρώτο επίπεδο οι συνεργάτες των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών θα ενημερωθούν για την εικόνα του προϋπολογισμού του 2018 αλλά και για την πορεία υλοποίησης των υποχρεώσεων που υπάρχουν από το πρόγραμμα μεταμνημονιακής εποπτείας που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Επί της ουσίας το αυριανό EuroWorking Group, είναι προετοιμασία του Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου και γίνεται μερικές εβδομάδες πριν και από την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση κατά την οποία βασικά ζητήματα είναι τα “κόκκινα δάνεια” και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί και το “πακέτο” των μέτρων που νομοθετήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για τα αναδρομικά ύψους 10 δισ. ευρώ που διεκδικούν δικαστικώς εκατοντάδες συνταξιούχου και εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι για τις περικοπές μισθών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των μνημονιακών νόμων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.