Quantcast
Πρωταπριλιά με EuroWorking Group, ενδεχόμενο και για νέο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Πρωταπριλιά με EuroWorking Group, ενδεχόμενο και για νέο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Για την πρόοδο και το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων στο Βrussels Group, στις Βρυξέλλες, ενημερώνει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Στη σύσκεψη – που πραγματοποιείται στο Μαξίμου – συμμετέχουν και τα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Έλενα Παναρίτη και Γιώργος Χουλιαράκης.

Η ελληνική πλευρά επιβεβαιώνει ότι αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου στις 16:00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του ΕuroWorking Group για την Ελλάδα.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν ακόμα και την διεξαγωγή Eurogroup αύριο Τετάρτη.

Στο Euro Working Group το βασικό θέμα θα είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Brussels Group και θεσμών, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 13:00, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εξαιτίας της αργίας του Καθολικού Πάσχα το οποίο είναι την προσεχή Κυριακή, 5 Απριλίου 2015.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας.

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους.

Έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ελληνικών προτάσεων.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα. Η συλλογή στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται από την Αθήνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.