Quantcast
ΠΣΦ: Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός ΕΟΠΥΥ του 2014 για τη φυσικοθεραπεία - enikonomia.gr
share

ΠΣΦ: Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός ΕΟΠΥΥ του 2014 για τη φυσικοθεραπεία

δημοσιεύτηκε:

Άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το έτος 2014 ζήτησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό.

Η αύξηση του προϋπολογισμού καθίσταται επιτακτική, για τον τομέα της φυσικοθεραπείας όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, έπειτα από τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που προέκυψαν στις δομές του ΠΕΔΥ, γεγονός που οι ίδιοι το είχαν επισημάνει προς το Υπουργείο και τον ΕΟΠΠΥ. Όπως λένε το κλείσιμο των Δημοσίων Δομών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και η μεγάλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία τους, οδηγεί σε αυξημένη προσέλευση των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε από την ανεπαρκή λειτουργία του ΠΕΔΥ, είχε σαν συνέπεια την εξάντληση του σημαντικά χαμηλού προϋπολογισμού του Οργανισμού, ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους και χωρίς καμία πρόβλεψη κάλυψης του.

«Η πολιτεία καλείται να δώσει την αυτονόητη λύση σε ένα λογικό αίτημα. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του κου Υπουργού στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να σταματήσει η πορεία του στραγγαλισμού του κλάδου» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΔΣ του ΠΣΦ, κος Γ. Μπάκας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.