Quantcast
Πυρκαγιές: Ενεργοποιούνται οι δύο πλατφόρμες ενίσχυσης των πυρόπληκτων - enikonomia.gr
share

Πυρκαγιές: Ενεργοποιούνται οι δύο πλατφόρμες ενίσχυσης των πυρόπληκτων

δημοσιεύτηκε:

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται από σήμερα το απόγευμα οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα υποβληθούν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων (arogi.gov.gr) και θα διατεθούν δωρεές (e-dorees.gov.gr), καθώς οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν ολοκληρωθεί ή θα ολοκληρωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, με βάση το πόρισμα των ελέγχων κάθε πυρόπληκτος πολίτης θα μπορεί, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, στη διεύθυνση arogi.gov.gr να υποβάλει μία απλή αίτηση, ώστε να λάβει άμεσα την προκαταβολή που δικαιούται στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής, όσο και αποζημίωση για την οικοσκευή. Συγκεκριμένα, για κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ για κατοικία και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.
Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος. Επίσης, στην πλατφόρμα θα διατίθεται ο ειδικός Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής για την κατάθεση δωρεών που έχει ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.