Quantcast
Ρέγκλινγκ: Οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας δεν είναι επιτυχημένες - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας δεν είναι επιτυχημένες

δημοσιεύτηκε:

Οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας δεν μπορεί να θεωρηθούν επιτυχημένες, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. 

«Σε σύγκριση με την επίδοση στις ΗΠΑ, η ανάκαμψη στην ευρωζώνη από το 2009, ειδικά στην περιφέρεια, είναι απογοητευτική. Ωστόσο, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, χώρες που έλαβαν οικονομική στήριξη αναμένεται να σημειώσουν φέτος τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις.Φυσικά δεν μπορούμε να δούμε τις επιδόσεις της Ελλάδας ως επιτυχημένες», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,

Όσον αφορά την κριτική ότι η υπερβολική λιτότητα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ευρωζώνης έπληξε την ανάπτυξη, ο Ρέγκλινγκ υποστήριξε πως πρέπει να εστιάζει κανείς στη μεγάλη εικόνα.

«Χωρίς την υπερβολικά μεγάλη και χαμηλότοκη στήριξη από την Ευρώπη, οι δημοσιονομικές περικοπές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες και θα προκακολούνταν μεγαλύτερη βύθιση των προβληματικών οικονομιών”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.