Quantcast
Ρεκόρ για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο - enikonomia.gr
share

Ρεκόρ για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον είκοσι ετών αναπτύχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Δεκέμβριο, ενώ η αυξανόμενη ζήτηση δείχνει ισχυρό ξεκίνημα στη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο PMI μεταποίησης της ευρωζώνης διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στις 60,6 μονάδες, από 60,1 τον Νοέμβριο. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισαν να συγκεντρώνονται στοιχεία για την έρευνα, τον Ιούνιο του 1997.

Ο τελικός δείκτης παραγωγής στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, στις 62,2 μονάδες, από 61 τον Νοέμβριο και έναντι των 62 μονάδων που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών, που επίσης διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2000, κινήθηκε στις 61,5 μονάδες, έναντι των 61,6 που ήταν η αρχική εκτίμηση, από 61,4 τον Νοέμβριο.

«Η ‘έκρηξη’ στην μεταποίηση της ευρωζώνης αύξησε περαιτέρω τη δυναμική της τον Δεκέμβριο, ολοκληρώνοντας την καλύτερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ και θέτει τις βάσεις για μια ισχυρή αρχή το 2018», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit Chris Williamson.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.